La santierele de iarna producatorii si montatorii de geamuri & usi din lemn trebuie sa fie constienti de posibilile daune care pot apare datorita formarii de condens si a presiunii ridicate de aburi. Pe parcursul santierului poate apare un nivel de umiditate foarte ridicat si nefavorabil, datorita unor lucrari consecutive, precum tencuitul si/sau turnarea sapei care genereaza o umiditate mare. O umiditate mare in interior la temperaturi exterioare foarte scazute, poate duce la daune considerabile a lacului si a geometriei geamului. Daca la temperaturi exterioare foarte scazute se incearca o uscare prin incalzirea spatiilor cu umiditate ridicata, se formeaza o presiune de abur considerabila si condens. Umiditatea din interior patrunde in profilul geamului.  

 

Daca la temperaturi exterioare foarte scazute se incearca o uscare prin incalzirea spatiilor cu umiditate ridicata, se formeaza o presiune de abur considerabila si condens. Umiditatea din interior patrunde in profilul geamului.
Datorita temperaturii scazute de afara punctul de roua se afla in interiorul profilului de lemn.
Asta inseamna ca aburii nu pot fi evaporati sufficient spre exterior si apa este inmagazinata in lemn pana la suprasaturatie.
La temperaturi ridicate si soare, aburii nu pot fi evaporati sufficient de rapid prin lacul exterior. Rezultatul sunt bule de aer sub lac sau o exfoliere a lacului.
La temperaturi scazute apa din profil poate ingheta peste noapte.
Daunele pot fii o geometrie afectata prin umflare la imbinari sau laterale, o rupere a profilului sau a suruburilor si/sau corosiunea feroneriei.
Daca pelicula de lac pe interior este mai permeabila de cat cea din exterior, aburii patrund mai usor in profil decat se pot evapora spre exterior. Rezultatul este o aglomerare a umiditatii in profilul geamului.

Prin lacuire permeabila si o uscare rapida si eficienta cu ajutorul unui dezumidificator a spatiului umed, aceste daune pot fi evitate.

Noi va oferim solutii si dezumidificatoare profesionale pentru uscarea spatiului si evitarea daunelor in constructii.