Jumatate din constructiile noi sunt afectate de mucegai, conform informatiilor “asociatia constructorilor” din Germania. Motivul principal sunt santierele de iarna care nu sunt corelate in functie de vreme si nu sunt supervizate cum trebuie.
Daca pe vremuri construirea pe timp de iarna a fost interzisa, astazi constructorii vor sa munceasca tot anul. Agentiile imobiliare au termene pentru predarea la cheie, si clientii fac presiuni la arhitecti si sefi de santier pentru o mutare cat mai rapida. Faptul ca exista materiale care se pot prelucra la temp. joase da o siguranta falsa constructorilor si proprietarilor. Unele materialele se pot prelucra si la +5 grade, netinand cont ca noaptea pot ingheta. Deasemenea lucrarile de interior devin problematice daca temperatura de afara este foarte scazuta. La turnarea sapei sau tencuirea peretilor se produce o umiditate foarte mare. Aceasta umiditate trebuie eliminata deoarece ea poate condensa pe suprafetele reci unde produce daune. 

Este recomandata o incalzire a spatiului pentru a urgenta o uscare a tencuielii si pentru a evita inghetul tencuieli. In timpul incalzirii, aerul incalzit preia multa umiditate. Umiditatea trebuie eliminata prin aerisire foarte deasa sau prin folosirea unui dezumidificator.
Sursa de incalzire nu are voie sa radieze direct pe peretele tencuit.
Recomandam folosirea unui dezumidificator deoarece:

  • caldura nu se pierde,
  • aerisirea deasa este practic imposibila
  • reduce timpul de uscare cu 80 %,
  • reduce costurile de incalzire pana la 300 % in primii 2-3 ani ,
  • va mutati mai repede: in conditii climatice prielnice, fara igrasie, fara mucegai, fara plata dubla catre banca sau chirias.
  • nu uscati locuinta prin incalzire si aerisire ce este scump si dureaza f. mult.
  • eliminati riscul daunelor si reparatiilor scumpe.
  • mentineti sanatatea familiei dvs.: fara oboseala, dureri de cap, tuse, alergii  sau reumatism.

Noi va oferim dezumidificatoare profesionale pentru uscarea spatiului si evitarea daunelor in constructii.